Известие

Collapse
No announcement yet.

оттичане на вода от предното стъкло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• оттичане на вода от предното стъкло

Колеги започвам тема, защото търсих подобна, но не намерих. Някой знае ли откъде се оттича водата, стичаща се от предното стъкло при дъжд или мивка? Има ли тръбопроводи, които евентуално могат да се запушат от листа и прах, като например на Фиат пунто /знам от личен опит, вследствие на това ми влезе вода и хвърлих вентилатор на парното/. Става въпрос за 156 ца.

в двата края се отича, дигни си капака и ги почисти ако има листа може и пластмасите да махнеш за да почистиш от до
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

При 156 е една дупката и е на средата .Представлява един сплескан маркуч напъхан в отвора за оттичане,който може да се извади и почисти от листа и др.Бързо се запушва ,ако спираш под дървета.Махаш дясната чистачка и пластмасата и чистиш.Пластмасата е на щипки от страната на предното стъкло и на три видии от другата.Провери си и филтъра на климатика,защото ако е текло вода в краката на пътника(обикновенно след автомивка или пороен дъжд),значи е преливало през него и е за смяна.Там става като аквариум.....може да пуснеш рибки...Аз преди няколко дена я минах процедурата....
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD

Comment

Някой, знае ли как е при 147?
        ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Колега,при 156 отворите за оттичане са два,а не един,другият е по в ляво,а сплесканите маркучи в тях,по добре изхвърли и няма да имаш проблеми повече.
          Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщение
            Някой, знае ли как е при 147?
            махаш пластмасите и чистиш. То всичко се вижда
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

мерси на всички отзовали се, ще пробвам тези дни...

Comment

Working...
              X